این مجموعه شامل :
نکات و مطالب کتاب زیست شناسی و آزمایشگاه 2 - سوم تجربی
نکات دو فصل اول زیست شناسی سوم تجربی
نکات فصل های سوم و چهارم زیست شناسی سوم تجربی
نکات فصل های پنجم و ششم زیست شناسی سوم تجربی
نکات فصل های هفتم و هشتم زیست شناسی سوم تجربی
نکات فصل نهم- درس زیست شناسی– سوم تجربی – تولید مثل گیاهان
نکات فصل دهم-درس زیست شناسی– سوم تجربی -رشد و نمو گیاهان
نکات فصل 11- تولید مثل و رشد و نمو در جانوران
برای دریافت روی هریک از فصول کلیک کنید
این مجموعه شامل:
جزوه ی نکات درسی زیست شناسی وآز 1
سال دوم تجربی - به تفکیک فصل ها
برای دریافت اینجا کلیک کنید
این مجموعه شامل:
سوالات امتحانات نهاییفصل به فصل
زیست شناسی وآزمایشگاه 2
کلاس سوم تجربی از سال 90 تا 94
برای دریافت سوالات اینجا کلیک کنید
سلول بنیادی چیست؟
در طول تاریخ بشر، علم پزشکى با افکار و تصورات بزرگ و شجاعت پیشگامان عجین بوده است و همچنین میل به دستیابى به کیفیت بالاى زندگى کسانى که از بیمارى ها رنج مى برند دغدغه همیشگى انسان است. دردهه هاى گذشته علم پزشکى دچار انقلاب و تحول بزرگى شده است که حتى تحولات کشف پنى سیلین، داروهاى بیهوشى ویا اشعه ایکس را تحت الشعاع قرارداده . دنیا به یک باره وارد یک دوره زمانى از پیوند مغز استخوان، قلب، کبد و کلیه یا کشف دى ان ای و ژنوم انسانى، روش هاى نوین نوزادان آزمایشگاهى، اصلاح نژادى حیوانات و درمان باسلول هاى بنیادى… وهمچنین بسیار نزدیک به تولید انواع بافتها و ارگان هاى انسانشده است.
سلولهای بنیادی یا stem Cell سلولهای اولیه ای هستند که قادر به ایجاد هر نوع سلولی در بدن هستند. آنها می توانند تحت تأثیر بعضی شرایط فیزیولوژیک یا آزمایشگاهی به سلول هایی با عملکردهای اختصاصی مانند سلول های عضلانی قلب یا سلول های تولیدکننده انسولین در پانکراس و… تبدیل شوند.
نقش تعریق در گیاهان
گیاهان در حالی که از طریق ریشه آب جذب میکنند از طریق اندامهای هوایی مقداری از آب خود را از دست میدهند. این عمل بوسیله دو مکانیزم مختلف تعرق (Transpiration) و تعریق (Guttation) انجام میشود که اولی اساسیتر بوده و در نتیجه انجام آن در اتمسفر اشباع نشده آب به صورت بخار آب خارج میشود. در حالی که دومی جزء مکمل پدیده اول است و مخصوصا در اتمسفر اشباع شده باعث دفع آب مایع از گیاه میشود. تعرق انواع مختلف دارد. برگ اندام اصلی و عمده تعرق است و قسمت اعظم تعرق از میان روزنههای آن انجام میشود، لذا این نوع تعرق را تعرق روزنهای مینامند. مقدار کمی بخار آب از برگها و ساقهها بوسیله تبخیر مستقیم از طریق یاختههای اپیدرمی و از میان کوتیکول خیلی نازک آنها خارج میشود که این پدیده را تعرق کوتیکولی میگویند. مقدار آبی که از طریق روزنه خارج میشود، خیلی زیاد است. همچنین خروج بخار آب میتواند از طریق عدسکهای ساقههای چوبی یا عدسکهای میوه انجام شود که تعرق عدسکی نامیده میشود.
رادیکال های آزاد و تاثیر آنها بر بدن
تعریف : رادیکالهای آزاد مواد شیمیایی داخل سلولی بوده که یک الکترون منفرد در مدار خارجی خود دارند . این ترکیبات در این حالت به شدت واکنش پذیر و بی ثبات بوده و می توانند به راحتی با مواد آلی و غیر آلی ، بخصوص مولکول های کلیدی در غشاء سلولی و اسید های نوکلئیک وارد واکنش شوند.
چگونه ایجاد می شوند :
رادیکالهای آزاد به سه طریق ایجاد می شوند.
1- جذب انرژی تابشی مانند اشعه uv و X
2- در واکنش هایی که درطی فرآیند های متابولیکی طبیعی صورت می گیرد مانندواکنش های اکسیداتیو
3- متابولیسم آنزیمی مواد شیمیایی و داروها
شایعترین رادیکالهای آزاد بیولوژیک : رادیکالهای آزاد ناشی از اکسیژن و کربن شایعترین نمونه های بیولوژیک هستند .
رادیکالهای آزاد ناشی از اکسیژن شامل سوپر اکسید ،هیدروژن پراکسید و هیدروکسیل بوده که در طی متابولیسم اکسیداتیو در بدن ایجاد می شوند.
آسیب های سلولی ناشی از رادیکالهای آزاد:
1- باعث پر اکسیداسیون لیپید های غشای سلولی و غشاء ارگانل ها شده و در نتیجه باعث صدمه به شبکه آندوپلاسمیک ، میتوکندری ها و سایر اجزاء میکروزومی می شوند.
2- ایجاد باند های دی سولفیدی بین رشته های پروتئینی ، که منجر به تخریب سلولی بخصوص با غیر فعال شدن آنزیم ها می شود.
3- واکنش متقابل بین رادیکالهای آزاد و DNA باعث ایجاد جهش در کد های ژنتیکی شده ، که در صورت عدم تصحیح می تواند منجر به آسیب به سلول و مهار همانند سازی شود. ادامه مطلب...
این مجموعه شامل:
سوالات امتحان نهایی خرداد -شهریور ودیماه
همراه با جواب سوالات
برای دانلود اینجا کلیک کنید
این مجموعه شامل:
سوالات امتحان نهایی زیست شناسی وآز 2
به تفکیلک فصول از سال 84 تا94
برای دانلود نمونه سوالات امتحان نهایی فصل به فصل زیست 2 اینجا کلیک کنید.
.: :.