دانشمندان اعلام کردند تاثیر تکامل بر اکوسیستمها برای اولین بار به طور مستقیم نشان داده شد.
دانشمندان در مطالعات پیشین خود درباره تاثیر محیط زیستهای متفاوت و مختلف روی تکامل گونههای جدید به توافق رسیده بودند، اما هم اکنون نتایج آزمایشات جدید نشان میدهد که عکس این امر نیز صادق است. محققان دانشگاه بریتیش کلمبیا در کانادا برای اولین بار نشان دادند که تکامل نیز روی اکوسیستمها و محیط زیستهای گوناگون تاثیر مستقیم میگذارد.
در این پژوهش محققان مرکز تحقیقات تنوع زیستی در دانشگاه بریتیش کلمبیا در مخازن بزرگ آبی، مینی اکوسیستمهایی را ایجاد کردند.
این اکوسیستمها با استفاده از گونههای مختلف ماهیهای آبنوس ایجاد شدند.
محققان میگویند در کمتر از 11 هفته تفاوتهای اساسی در این اکوسیستمها مشاهده شد.
این یافته در مجله علمی نیچر منتشر شده است. موطن ماهی آبنوس اقیانوس است اما پس از آخرین عصر یخی این گونه در دریاچهها و نهرهای آب شیرین نیز تجمع کرده است.
بر اساس مطالعات طی 10 هزار سال گذشته گونههای مختلف با رفتارهای جسمی مجزا در برخی از دریاچههای آب شیرین ظاهر شدهاند.
پروفسور دولف اشلوتو در این باره متذکر شد، هم چنان که گونههای جدید از یک جد مشترک نشات میگیرند و شیوههای نوینی برای بهرهبرداری از محیط زیست تکامل مییابد، هر گونه به طور تصادفی حرکات پویایی اکوسیستم را در اطراف خود دوباره تغییر شکل میدهد که ما در آغاز درک این پدیده هستیم.
دانشمندان تاکید میکنند روند تکامل در گونههای جانداران باعث تغییر در رفتارهای آنها اعم از تغذیه و جفتگیری میشود و این تغییرات روی محیط زندگی آنها تاثیر میگذارد و آن را دگرگون و متفاوت میسازد.
تاریخ : یکشنبه 88/11/25 | 10:33 عصر | نویسنده : محمد علی مباشری | نظر
.: :.