پوست از یک طبقه ی خارجی پوششی به نام برون پوست یا بشره(Epidermis) و یک طبقه ی داخلی به نام پوست حقیقی یا جلد(Dermis) ساخته شده است.بشره از جنس بافت پوششی و جلد از جنس بافت همبند است.
1- بشره یا اپیدرم شامل پنج لایه است . این پنج لایه به ترتیب از سطح به عمق عبارتند از :لایه شاخی(Stratum corneum) ، لایه شفاف(Stratum lucidum) ، لایه دانه دار(Stratum granulosum) ، لایه خاردار(Stratum spinosum) ، و لایه زاینده(Stratum germinativum) یا لایه بازال(Stratum basale)
نظر به این که اسمی از لایه ی شاخی در اولین فصل زیست سال سوم برده شده و توضیحی راجع به آن داده نشده است به توضیح مختصر آن پرداخته می شود.
لایه ی شاخی خارجی ترین لایه ی اپیدرم است و از چند ردیف سلول های مرده تشکیل شده است. محتویات این سلول ها به کرآتین(Keratin) که یک ماده ی پروتئینی است تبدیل شده است. این سلول ها که معمولاً سلول های کرآتینیزه نامیده می شوند دائماً از سطح پوست کنده شده و می ریزند و سلول های جدیدی از لایه های زیرین اپیدرم جای آن ها را می گیرند و به این علت پوست سال ها جوان باقی می ماند. این لایه که از سلول های مسطح تشکیل شده است به صورت سدی در مقابل امواج حرارتی و نورانی ، میکروب ها و بیش تر مواد شیمیایی عمل می کند. ضخامت این لایه بر حسب مقدار تحریکی که در اثر ساییدگی و سنگینی وزن بدن به سطح پوست وارد می شود تغییر می کند و لذا در کف دست و پا ضخیم تر شده است و در بعضی موارد حتی تولید پینه می کند.
2- جلد یا درم در زیر اپیدرم قرار گرفته و خیلی ضخیم تر از آن است و اپیدرم را تغذیه می کند. ساختمان آن از بافت همبند بوده که حاوی رشته های کلاژن(Collagen) و ارتجاعی می باشد.رگ های خونی و لنفی ، اعصاب ، قسمتی از غده های عرق و چربی و پیاز مو در این قسمت قرار دارند.
جلد از دو لایه تشکیل می شود یکی پاپیلر(Papillary) که مجاور لایه ی زاینده ی اپیدرم بوده و نازک است و دیگری رتیکولر(Reticular) که بین لایه ی پاپیلر و بافت زیر پوستی قرار داشته و ضخیم تر از لایه ی پاپیلر است.جلد برخلاف بشره (که عروق خونی ندارد)دارای عروق خونی زیادی است.: :.